17 دی 1396 0:0
دکتر بیجندی همچنین به طرح ملی پیاده سازی الگوی توسعه مشاغل خانگی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: این طرح در هشت استان در حال پیاده سازی است . یکی از بحث هایی که بسیار جدی در حال پیگیری هستیم، رویدادی است که با همکاری دستگاه های مختلف که در استان زنجان انجام دادند و آن بحث رویدادهای کارآفرینی است.
وی ادامه داد: نگاه جهاددانشگاهی به عنوان یک سازمان واسطه این است که در مناطق مختلف کشور به ویژه نواحی کم برخوردار در این زمینه کارهایی انجام شود و امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ از ۶۴۵ رویداد، قسمتی نیز در مناطق کم برخوردار برگزار شود.
هنوز فرهنگ سازی خوبی در زمینه استارت آپ ها شکل نگرفته است
رییس جهاددانشگاهی استان زنجان، اظهار کرد: هنوز فرهنگ سازی خوبی در زمینه استارت آپ ها شکل نگرفته است.
مهدی عباسی با اشاره به اینکه استارت آپی هایی که امروز در ایران به جایی رسیده اند در واقع همان کسانی هستند که در زمانی که کسی مسئله استارت آپ را جدی نمی گرفت شروع به کار کردند و این مساله را جدی گرفتند، گفت: استارت آپ چند سالی است که در کشور شروع به کار کرده و خوشبختانه موقعیت خوبی در این زمینه ایجاد شده است، به طوری که در اکثر استارت آپ ها تصمیم گیرندگان استان حضور پیدا می کنند.
وی ادامه داد: استارت آپ ها از ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته شروع شده اند ولی نتوانستیم همگام با سایر کشورها در این زمینه حرکت کنیم و در برخی از مسایل عقب مانده ایم. معتقدیم نباید این مسایل را گردن دولتی ها انداخت و باید توجه داشت که هنوز هم فرهنگ سازی خوبی در این زمینه صورت نگرفته است.
رییس جهاددانشگاهی استان زنجان با بیان این که برای حضوری موفق در این عرصه ها باید از خودمان شروع کنیم، گفت: شاید قسمتی از این عقب ماندگی به این دلیل بوده که ما به سمت ساختارهای سرمایه نرفتیم و به سمت ایجاد شهر فناوری حرکت نکرده ایم.
عباسی خاطرنشان کرد: باید به خودمان برگردیم و این فرهنگ را در خود ایجاد کنیم که از همان دوران دانشجویی، شکل گیری رویدادهای کارآفرینی را در دستور کار خودمان قرار دهیم؛ با این حرکت قطعا کشور از چالش بزرگ عبور خواهد کرد.
خروج ۲ میلیون هکتار زمین از چرخه کشاورزی
رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان نیز به عنوان سخنران مراسم اختتامیه این رویداد کارآفرینی، اظهار کرد: ۲ میلیون هکتار زمین طی سال های ۹۰ تا ۹۵ از چرخه کشاورزی خارج شدند.
حسین جعفری با اشاره به این که در بخش کشاورزی، با چالش های مهمی همچون تامین امنیت غذایی مواجه هستیم، گفت: مفهوم تامین امنیت غذایی این است که ما بتوانیم غذای سالم را برای افراد و برای هر شرایطی که قرار دارد، تامین کنیم.
وی ادامه داد: این وظیفه مهم در بخش کشاورزی در سال های اخیر و با تغییراتی که در جنبه های زیست محیطی اتفاق افتاده، دچار چالش های جدی شده است. یکی از این چالش ها بحث تغییرات اقلیم و گرمایش زمین است که به کرات تکرار شده است.
این مسوول ادامه داد: یکی از چالش های مهم بخش کشاورزی، بحث استهلاکی است که در منابع پایه ایجاد می شود، در بحث خاک نیز می توان گفت که یکی از بزرگ ترین اتفاقات این است که بین سال های ۹۰ تا ۹۵ حدود ۲ میلیون هکتار زمین از چرخه خارج شدند که دلایل مختلفی از جمله فرسایش ها و تغییر کاربری ها دارد.
جعفری افزود: مبحث مهم دیگر، بحث کیفیت تولیدات کشاورزی است و عوامل متعددی در این زمینه تاثیر دارند. در کشوری مثل آمریکا که نقش مهمی در توسعه امنیت غذایی به عهده دارند، فقط ۱۵درصد مردم به غذای کیفی دسترسی دارند و در کشور ما هنوز آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد ولی این آمار پایین تر از این خواهد بود.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان خاطر نشان کرد: برای کاهش این چالش ها راهکارهایی که ارایه می شود یکی این است که باید دنبال تولید محصولات دانش بنیان باشیم و واقعا امکان این که ما هر محصولی را در هر جایی تولید کنیم با وجود این محدودیت ها وجود ندارد.
حمایت اتاق های بازرگانی از رویدادهای کارآفرینی
رییس اتاق بازرگانی استان زنجان نیز که یکی از مدعوین این مراسم بود، اظهار کرد: اتاق های بازرگانی نقش تسهیل گری در حمایت از رویدادهای کارآفرینی دارند.
غلامحسین جمیلی با اشاره به این که به نظر می رسد دانشگاه ها به سمت رسالت اصلی خود در حال حرکت اند، گفت: در حوزه صنعت و محیط های کسب و کار متاسفانه سرعت گیرهای زیادی وجود دارد و سرعت عمل کارآفرین را می گیرد.
وی با بیان اینکه باید تلاش شود تا مشکلات پیش روی کارآفرینان در استان برطرف شود، افزود: یکی از موضوعات اثرگذار در این زمینه مساله استارت آپ ها است که به خاطر شکل برگزاری و ماهیت اجرایی می توانند راه حلی برای کاهش موانع و مشکلات در این حوزه باشند.
رییس اتاق بازرگانی زنجان اظهار کرد: بخش عمده تجربه توسعه اشتغال در کشورهای توسعه یافته از طریق رویدادهای استارت آپی تامین می شود و بهترین راه حل برای رسیدن به این الگوی جهانی، استفاده از تجربه های سایر کشورها است.
جمیلی با اشاره به اینکه اخیرا یکی از اولویت های اتاق بازرگانی، توجه به استارت آپ ها و محصولات آن است، خاطرنشان کرد: اتاق های بازرگانی نقش تسهیل گری در حمایت از رویدادهای کارآفرینی خواهند داشت و امیدواریم در استان زنجان نیز به این موضوع توجه ویژه شود.
در اقتصاد ضعیف عمل کرده ایم
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه زمینه های فرهنگی و علمی زیادی در کشور وجود دارد که هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است، گفت: متاسفانه در اقتصاد ضعیف عمل کرده ایم؛ چراکه زمینه های علمی را کمتر به عنوان مبنای حرکت های شغلی، حرفه ای و تخصصی خود قرار داده ایم .
شهرام طهماسبی با اشاره به اینکه ایران یک درصد جمعیت دنیا را داشته اما متاسفانه سهم ایران از اقتصاد جهان نیم درصد است، اظهار کرد: این آمار یعنی یک تاسف برای گذشته و یک امید برای آینده؛ یعنی باید تلاش شود تا فرصت هایی که وجود دارد و کاری برای آن نشده را به مرحله اجرا درآوریم و یکی از همین فرصت ها، استارت آپ ها است.
وی تصریح کرد: هزاران صنایع خلاق در دنیا توانسته است به ارزش افزوده کمک برساند ولی متاسفانه در کشورمان حتی نتوانسته ایم سهمی از این موضوع را داشته باشیم و به نظر می رسد که مدت ها است که به این موضوع توجه نکرده ایم.
این مسوول به معضل کپی برداری اشاره کرد و گفت: در حاشیه امن قرار گرفتن برای قشر جوان آفت بزرگی است و باید بپذیریم که قدرت ریسک پذیری و قدرت مواجهه با شرایط جدید را باید در خودمان تقویت کنیم. باید وارد بازارهای جهانی شویم و تخصص خود را نشان دهیم و این کار در توان جوانان خلاق و ایده پرداز است.
وی به برگزاری رویدادهای استارت آپی در کشور نیز اشاره کرد و افزود: در حوزه استارت آپ ها دولت رویکرد خوبی را پیش می برد و زمینه ها تا حدودی آماده است. در استان زنجان نیز با همکاری اتاق بازرگانی زمینه ها تا حدودی ایجاد شده و به نظر می رسد فرصت برای حرکت وجود دارد.
جایگاه نخست از آن تیم سیپام شد
در آیین اختتامیه اولین رویداد استارت آپی محصولات کشاورزی با محوریت محصولات سالم، تیم سیپام توانست رتبه اول این رویداد را از بین ۱۰ تیم کسب کند. همچنین تیم "کیت محصول سالم" و تیم "گلخانه هوشمند کوچک" به ترتیب مقام دوم و سوم را به دست آوردند.
اولین رویداد استارت آپی محصولات کشاورزی با محوریت محصولات سالم به مدت ۵۴ ساعت کاری از عصر روز چهارشنبه ۱۳ دی ماه کار خود را با ۵۶ شرکت کننده در قالب ۱۰ تیم شروع کرد و طی روزهای پنج شنبه و جمعه کار خود را ادامه داد تا در پایان، سه تیم سیپام، کیت محصول سالم و گلخانه هوشمند کوچک به عنوان برگزیدگان معرفی شوند.
طی برگزاری این استارت آپ ۲۶ ایده و طرح مطرح شد و از این میان با رای اکثریت ۱۰ طرح انتخاب شد تا با کمک رهبران و منتورها بر روی این طرح ها کار شده و کم و کاستی ها بررسی شود و ایده ها برای داوران این استارت آپ ارائه شود.
۱۰ گروه شرکت کننده شامل گروه های کینوا، سات مکس، بسته بندی درازمدت محصولات کشاورزی، کشاورزی هوشمند، سامانه آنلاین توزیع و بازاریابی محصولات خانگی زنان روستایی استان زنجان، گلخانه هوشمند کوچک، زنجیره تولید محصولات سالم از مزرعه تا سفره، هایپر مارکت آنلاین کشاورزی، کیت محصولات سالم و سیپام بودند.